image image
image image image image image image image image image image image image image image

Zahvalnost

 

 

Čovek može da dobija bezgranično mnogo ali samo u slučajukada je spreman da pruži najmanje toliko. Kada su mi još od detinjstva činilidobro i ja nisam mogao adekvatno da im zahvalim na tome, govorio sam sebi:moram imati odlično pamćenje za sve ono dobro što mi je učinjeno, a jednog danaću se potruditi da dam više nego što sam primio.

Od reči „halaf" nastala je ruska reč „халява" što označavaželju da se nešto dobije a da se ničim ne uzvrati. To znači imati visoku platune radeći ništa, imati zdravlje, a pritom se ne menjati, ne obavljati bolan radna sebi. Zdravlje se zarađuje na isti način kao i novac. Vaspitavanjesopstvenih emocija je težak posao, samo što plata ne stiže odmah.

U čemu je suština razvoja? Dvostruko zahvaliti onom, koji namje učinio dobro, pružiti roditeljima ljubav, brigu i toplinu u većoj meri, negošto smo dobili od njih. A onda će i nama naša deca pružiti više ljubavi, brigei topline. To jest, razvija se onaj, koji želi višestruko da zahvali zadobijenu pomoć. Ako pomažemo drugom, ne treba da očekujemo zahvalnost – ne samomaterijalnu, već ni duhovnu. Budimo zahvalni Bogu za sve probleme koji nassnalaze. To je odličan lek, iako ne naročito sladak.

S.N. Lazarev

 

0
09.02.2018
1914

Comments

Nema komentara. Budite prvi!
Loading...