image image
image image image image image image image image image image image image image image

Onlajn praksa S.N. Lazareva: Kako pobediti svoje slabosti, zavisnosti, strasti i loše navike - 03.04

https://aruna.rs/artikli/747_pobeda-slabosti-zavisnosti-strasti.html

Tema kojom se bavi ova praksa vrlo je složena i suptilna. Jer, kako kaže Vladeta Jerotić, čovekova borba sa strastima, odnosno gresima našim, divovska je, neravnopravna i doživotna borba u kojoj pobednik može biti čovek samo ako mu je „Bog pomoćnik".


U ranohrišćanskoj asketskoj literaturi strasti se dele, prema prirodi čovekovoj, na duševne i telesne strasti, među kojima je osam osnovnih, i to: črevougodije (neumerenost u jelu i piću), blud, srebroljublje, gnev, pečal (žalost, tuga), uninije, slavoljublje i gordost. Prve dve strasti su telesne, jer bude naša čula, ostale su duševne.

Uz pomoć ove prakse, produbićete svoje znanje i razumevanje teme slabosti, zavisnosti i strasti: kako se pojavljuju, zašto dovode do bolesti i nesreća, zašto je važno umanjiti zavisnost od želja, nagona, seksualne razuzdanosti i kako to učiniti.

Naše želje, koje su prodrle duboko u podsvest, koren su svih bolesti. Kao što znamo, svaka želja postepeno čoveka izjeda iznutra i on, ako se ne zaustavi na vreme, svaki put troši sve više unutrašnje energije.

U jednom trenutku se pokreće zaštitni mehanizam za spasenje duše, koji se kod svakog manifestuje na svoj način, ali najčešće — u vidu različitih bolesti tela. Bolest treba savladavati iznutra, na nivou duše, jer ako je poboljšanje samo na spoljašnjem planu, to će još dodatno ojačati unutrašnje probleme.

Starac Pajsije Svetogorac je pisao: „Gordost, egoizam i sujeta su ista strast, samo u različitim nijansama i manifestacijama". Šta je strast? To je vezanost za ego, želje i nagone i ona dovodi do porasta gordosti, egoizma, sujete, zavisti i pohlepe.

Kad duša slabi i postaje zavisna od tela i duha, onda je sve teže obuzdati želje koje se pretvaraju u strasti i od čoveka prave duševnog invalida. Pravilan odnos prema životu sastoji se od umeća da se uzdržavamo od strasti, periodično se povlačimo i ne vezujemo se za svet; takođe, od sposobnosti da sačuvamo ljubav, praštamo, težimo ka ljubavi i veri. To su ključni preduslovi da budemo zdravi.

Svaka strast, ma kako plemenito izgledala, neprimetno nas udaljava od ljubavi. Jer, ostrašćen čovek je zaokupljen mislima o tome kako da dobije zadovoljstvo, a ne kako da usreći drugog. I zato je strast po svojoj prirodi pljačkaško osećanje. Strastvena osoba ne želi da se žrtvuje.

???? Radi osnaženja ukupnog efekta, S.N. Lazarev praksu radi zajedno sa svim učesnicima, u skladu sa unapred brižljivo pripremljenom tehnikom koja će se koristiti tokom grupne prakse. To će mu omogućiti da se potpuno udubi u proces rada i održava visoku energiju kod svih učesnika.

Važno je napomenuti da se efikasnost formata „rada na sebi" sastoji upravo u tome što objedinjuje učesnike u zajedničkom grupnom radu, u određeno vreme, zajedno sa S.N. Lazarevim.

Snimak prakse neće biti u prodaji. Učesnici grupne prakse snimak mogu da pogledaju na stranici prenosa 10 dana (pristup preko ulaznice).

Budimo svi zajedno 3. aprila u 13:00!

ULAZNICA


Uplate preko regionalnih distributera u lokalnim valutama:


Gotovinske uplate u Beogradu:

Studentski trg (kod Etnografskog muzeja) — uz prethodnu telefonsku najavu na: +381 64 444 61 88


Distribucija Hrvatska (Vinkovci)
lazarev.croatia@gmail.com
Telefon: +385 98 629 869 • Viber: +385 95 8960222
https://www.facebook.com/snlazarevhrvatska

Distribucija BiH (Sarajevo)
oljastikic@gmail.com • Tel./Viber: +387 65 897-429
https://www.facebook.com/snlazarevbih/

Distribucija Crna Gora (Nikšić)
lazarev.montenegro@gmail.com
Tel./Viber:+382 69 637 379
https://www.facebook.com/DijagnostikaKarmeLazarev/

Distribucija Makedonija (Ohrid)
lazarev.makedonija@gmail.com
Tel./Viber: +389 78 381 889
https://www.facebook.com/s.n.lazarevmakedonija

Distribucija Slovenija (Ljubljana)
snlazarev.slovenija@gmail.com
GSM/Viber: +386 070 263 849
https://www.facebook.com/snlazarevslovenija/

0
28.03.2021
989

Comments

Nema komentara. Budite prvi!