image image
image image image image image image image image image image image image image image

O ljubavi u doba koroneNajveći pokretač u životu svakog čoveka je ljubav. Imam preko 50 god. i prošavši razne teškoće, razvod, bolesti u porodici, mislila sam da znam nešto o ovom divnom osećanju ali saznajem tek potpuniju istinu o ljubavi u doba korone. U vreme izolacije mi se ukazala prilika da posvetim sebi vreme i onome što je za moju dušu korisno. Pretražujući naslove na internetu, pronašla sam kraće video zapise S.N. Lazareva, ne znajući ništa o njegovom radu. To je bio moj prvi susret sa njegovim učenjem. Mojoj duši je ovo bilo potrebno. Požurila sam da poručim knjige a čekajući ih odslušala sam prvu online praksu koja me je snažno prodrmala. Danima sam ćutala a moje emocije su isplivavale, usmeravale i vodile i dovodile do različitih spoznaja o sebi. U meni je i sve dobro i loše. Neprijatna saznanja o sopstvenoj prirodi, (gorda, tvrdoglava, sitničava, svađalački i kritički orijentisana, neprijatna i isključiva...), podigla su mi krvni pritisak i prouzrokovala neprijatne bolove u stomaku tokom sledećih nedelju dana. Iznenadilo me je da mi ove telesne senzacije nisu smetale za normalno funkcionisanje. Strpljivo čekam, osluškujem da li će se nešto promeniti. I sve prolazi samo od sebe.

Nešto kasnije ću, posle još nekoliko odgledanih praksi, shvatiti kako razumevanje osećanja i lekovite reči odižu od zemlje.

Sve ono što sam o sebi pokušavala skoro tri decenije da shvatim i naučim, zašto su se neke stvari baš tako događale, sada se otkrilo za tako kratko vreme. Bilo mi je jasno kroz kakve patnje prođoh iz svog neznanja.

Mlada sam se udala i posle 4 godine razvela. Razvod sam teško podnela i doživela ga kao svoj poraz i neuspeh a patnja deteta mi je posebno bila bolna. Nizale su se uvrede i nerazumevanje porodice pa sam se često pitala čime sam to zaslužila. Malo po malo, menjala sam se. Bila sam prinuđena na to. Otrežnjenje mi je dolazilo na mahove, čitajući knjige i tragajući za onim skrivenim u nama. Tako je sporo sve išlo jer uz redovan posao i podizanje deteta malo se ima vremena. Bila sam zahvalna Bogu što sam preživela sve muke.

Vraćajući se unazad i preslišavajući se gde sam grešila, izlazila su na površinu bolna sećanja prouzrokovana mojim, sada znam, pogrešnim životnim stavom. Među prvim je osećanje sete i tuge zbog jedne iskrene ljubavi koju sam odgurnula. Potvrda o snazi ljubavi će iznenada doći u nekim teškim trenucima koje sam preživljavala sama sa detetom. Osoba koja vas voli iako nema nikakva saznanja o vama dugi niz godina i udaljena je hiljadama kilometara, može da zna šta vam je potrebno i da vam učini da vam oko srca i u duši bude toplo. U prilog ovoj tvrdnji kratko ću opisati jedan događaj iz 1991. god. — Pre odlaska u bolnicu na operaciju, moja petogodišnja ćerka je zatražila igračku koju nisam stigla da kupim, pa sam joj obećala da ću joj je uzeti kada izađe. Od brige i stresa sam zaboravila na obećanje a istog dana kada je došla kući, popodne je poštar dostavio paket iz inostranstva. Rukopis poznat a unutra upravo igračka koju je želela. I danas kada se setim te scene, njene radosti zbog poklona, prožima me ona ista toplina. Bog daje do znanja da se ljubav nikada ne gubi ali tada to nisam razumela.

Život ide dalje sa usponima i padovima. Naučila sam da nada uvek postoji, da na probleme gledam mirnije. Pitanja i dalje ima dosta ali znam da su odgovori u meni a do njih se lakše dolazi uz knjige i prakse i snažne reči S.N. Lazareva. Postoje različiti putevi u saznavanju i napretku a ovaj se posebno izdvaja. Istovremeno je i lak jer su informacije na dohvat ruke i težak jer vas čeka naporan rad na sebi, jedinstven jer spaja svet oko vas i unutar vas, i kako je sve divno i moćno povezano, i prošlost i sadašnjost i budućnost.

Moram napomenuti da je mnogo pozitivnih promenausledilo u mojoj porodici. Svi su nekako postali srdačni, mislimo jedni na druge kako nismo ranije. A meni je drago saznanje da se uprkos godinama i dalje mogu menjati a srećna sam što mogu pomoći i mojoj porodici i prijateljima.

Nadajući se da ću naučiti još više iz knjiga S.N. Lazareva i da će nam još dugo, dugo svima njegove prakse predstavljati uživanje i donositi svaki napredak,

Srdačan pozdrav,

Olivera0
29.12.2020
1078

3 comments

Marina
29.12.2020 10:49
+1
Divno! Hvala na podeljenom iskustvu❤️
????
01.01.2021 12:08
❤️
Александра
04.01.2021 20:12
Хвала, много значи кад људи деле искуство и сазнање де информације и пракса С.Н. Лазарева дају људима резултате и чини да се осећају боље. Мени је помогао много и захвална сам. И ја сам чула за С.Н Лазарева тек кад се појавила корона, слушајући случајно један видео на јутуб али није никад касно. Поздрав.