image image
image image image image image image image image image image image image image image

Besplatno pevaju samo ptičice

 

 

Ko je onaj koji zavidi drugome i želi da mu preotme suprugu,stoku i imovinu? Onaj, koji ne poseduje energiju da bi to sam zaradio. Ko jespreman da krade i pljačka? Onaj, ko nije navikao da zarađuje sam. Oteti oddrugoga je mnogo lakše nego stvoriti sam. Ko ne poštuje roditelje, ko ne želida brine o njima niti da im oprašta njihove greške? Opet onaj ko nema dovoljnoenergije. Briga, nesebičnost i požrtvovanost zahtevaju veliku količinu energije.Ne ume da prašta onaj koji ne ume da se žrtvuje. A žrtva je – dobrovoljnigubitak. Bezbolno može da se žrtvuje samo onaj ko ima visok nivo energije.

Čuo sam sledeću priču. Posle revolucije, Fjodora Šaljapinasu pozvali na sastanak u pozorištu gde je pevao i saopštili mu da će odnarednog dana imati platu istu koliku ima i scenski radnik. Pevač je mirnoprihvatio tu odluku. Sledećeg dana se pojavio u radnom odelu i pomagaoradnicima u poslovima na promeni dekoracije. „Fjodore Ivanoviču, uskoro počinjepredstava, vreme je da izađete na scenu” – požurivali su ga iz administracije.On je na to nonšalantno odmahnuo rukom: „Neka otpeva neko od radnika!” A kadasu ga revolucionarno raspoloženi građani pozivali da radi besplatno, Šaljapinje odgovarao: „Besplatno pevaju samo ptičice”.

U stvari, čak ni ptičice ne pevaju bez sebičnog interesa.Uvek sam uživao u pesmi slavuja i verovao da je njegov cvrkut – izraz radosti isreće. Ispostavilo se da mužjak pesmom obeležava teritoriju na kojoj živi ikoju kontroliše. Pevanje je demonstracija snage i energije kako bi ubedio ženkuu svoju perspektivnost. Pevanje ptice – to je stvaranje energetske atmosfere,koja joj pomaže da opstane i da donese na svet potomstvo.

Što se energije više daje, time energije više i dolazi.Zašto je najbogatiji čovek na planeti polovinu svog bogatstva dao u dobrotvornesvrhe, a preostalih pedeset šest milijardi dolara odlučio da ne ostavi deci,nego im je zaveštao samo hiljaditi deo svog bogatstva? Zato što je shvatao da ćeogroman novac blokirati njihovu energiju i da će potom uslediti njihovadegeneracija i smrt.

 

 

<span style=«font-family: Trebuchet\ MS, Helvetica,
0
09.02.2018
2167

Comments

Nema komentara. Budite prvi!
Loading...