image image
image image image image image image image image image image image image image image

Kad u duši nema dovoljno ljubavi

 S.N. Lazarev - Ljubav

 

Ono što često smatramo krivicom, zapravo je zabluda druge osobe. Ono što smatramo sopstvenom ispravnošću, zapravo je naša zabluda. Za Jevreje okupljene oko Hrista, istina je bila ispravnost, dok je za Njega istina bila ljubav.

Za one, kojima budućnost baca senku na ljubav, đavo će uvek biti mnogo realnije biće nego Tvorac. Iako, zapravo, nikakav đavo ne postoji. Đavolizam nije ništa drugo nego infekcija koja parazitira u našim dušama, iz kojih nestaje ljubav, i ona je potrebna isto toliko koliko je potrebna bolest, koja čoveka opominje na njegove unutrašnje nesreće.

Setite se: Hristos je govorio da ako se istera jedan demon, na njegovo mesto će doći još sedmorica gorih. Ako u telu nema energije, tada ćete, izlečivši jednu bolest, otkriti još nekoliko novih. Ako u duši nema ljubavi, ma koliko iz nje isterivali đavole, oni će se samo razmnožavati. Zato, prividna snaga satanističkih sekti i različitih đavolizama – to je samo ljudsko ignorisanje zapovesti koje nam je dao Bog. To je postepen i neprimetan gubitak ljubavi u duši.

Đavolizam je bolest duše. Uzgred rečeno, nedavno je u nekoj televizijskoj emisiji jedan sveštenik pričao da je većina pacijenata psihijatrijskih klinika, s tačke gledišta hrišćanstva, opsednuta. Smatram da je on apsolutno u pravu. Oni, koji se klanjaju svesti, koja je opet tesno povezana s budućnošću, da ne bi izgubili sve, moraju da žrtvuju bar deo. Stoga mnogobrojni mentalni poremećaji, koji poslednjih godina bujaju, predstavljaju podsvesni pokušaj da se preživi i pored toga što budućnosti gotovo nema.

S.N. Lazarev: Dijagnostika karme: "Ljubav”, knjiga 3.

 

Ljubav - S.N. Lazarev

 

 

0
22.02.2018
3559

Komentari

Nema komentara. Budite prvi!
Učitavam...